Kuchenki indukcyjne powoli wypierają tradycyjne kuchnie gazowe. Są bardziej dekoracyjne, oszczędniejsze i szybciej się na nich gotuje. Niestety, wymiana kuchni na indukcyjną pociąga za sobą niekiedy konieczność wymiany wszystkich garnków i patelni. Patelnia indukcyjna powinna być specjalnie oznakowana przez producenta, na jej spodzie musi znajdować się odpowiedni znak, informujący o tym, iż nadaje się do kuchenek indukcyjnych. Jeśli takiego znaku nie posiada, patelnia indukcyjna musi mieć idealnie płaskie dno. Najprościej będzie wybrać taką patelnię z szerokiej oferty dostępnej w sklepach internetowych, gdzie mamy możliwość dokładnego przeczytania opisu produktu. Dobrą opinią cieszą się patelnie ceramiczne, które przystosowane są między innymi do indukcji. Jej powierzchnia nie wchodzi w reakcję z żywnością, jest odporna na zmianę temperatur i bardziej odporna na ścieranie, niż tradycyjnych patelni.

Praktyczne programy komputerowe dla firmy.
Organizacja pracy w firmie często narażona jest na ryzyko wycieku danych. Nikt nie chce już prowadzić papierowej ewidencji usług czy spisu transakcji, a trzymanie danych w komputerze może wiązać się z wyciekiem...

